Ukhuwah fillah abadan abada.. Syukran 'alaikum

Wednesday, 6 June 2012

Sweet sgt..

Bismillahirrahmanirrahim..
Semoga entry ni sbgai satu perkongsian untuk
kesedaran diri sendiri dan dikongsikan bersama pembaca..









Sepanjang cuti ni asyik tgk org post pasl cinta je.. drpd yg budk2 sek smpai la org yg dh nk kahwin n org yg dh kahwin(ni x kisah la).. Ada stgh yg ckp,, x pe ni post cinta islamik.. Alhamdulillah.. Tp kan apa kata kita kurgkn sikit dan bykkn bnda yg lebih brmanfaat(only suggestion)

X marah pun nak post pasl cinta ni sbb bnda tu fitrah tp bg yg muda2 ni,, kita bercintalah dgn Allah, Rasul, Parents, Teachers, UPSR@PMR@SPM.. kn lg best.. Allah dh tetapkan dh jodohnye.. hehe :)

Disebabkan ari tu, internet laju plak,, bukak youtube dan suddenly trjumpa balik video yg kwn prnah cite.. Percintaan yg sgt sweet utk dilihat dan diambil sbgai pngajaran..

Everybody has their own love story kan.. Cuba tgk link ni.. I've been proposed..Mls nk upload video..

*bg link je la ek..

Bila tgk rse sweet sgt dan mampu ke,, kita dpt sorg laki yg sgt hebat mcm ni(prngai la)..
Malu kan kalau kita sibuk terkejar-kejar bnda yg kita x pasti..











>Jgn sibuk urusan Allah,, kalau diri kita ni x habis lg buat amalan yg Allah suruh..

>Jgn sibuk nak cari psgn hidup, kalau matlamat dlm peperiksaan pun x capai lg..

>Jgn sibuk nak cari cinta, kalau ilmu tu x penuh lgi di dada..

>Jgn sibuk nak cakap pasl cinta je,, tp bnda lain diabaikan..

Memg x dinafikan sume org sronok pasl cinta.. Tapi Cinta YG Abadi spe nk kejar??







5 comments:

  1. kali ni.. gaye santai sikit.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha . . Prof Lia . . no wonder la~ . . haha . .

      Delete
  2. alhamdulillah.. trime kasih.. skdr prkongsian.. :)

    ReplyDelete