Ukhuwah fillah abadan abada.. Syukran 'alaikum

Thursday, 19 September 2013

UP and DOWN +_+

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum wbt..

Alhamdulillah Allah bagi kesempatan untuk sekali lagi berkongsi. Masa berlalu terlalu cepat mnyebabkan x sempat nk bertinta di sini..

Teringin untuk berkongsi.. Tanggal 20 Julai 2013(11 ramadhan) arwah abang kedua pergi dijemput Ilahi dgn tenang stelah 3 bulan bergelut di ICU.. banyak hikmah yg Allah hantar di sebalik kesedihan yg melanda. Allah lebih sygkan dia.

Hidup tetap diteruskan seperti biasa. Kesibukan di UITM membuatkan hati sedikit terubat.. Assignments menjadi pengubat rindu dengan semangat yang arwah terapkan dahulu walaupun pada saat itu terbaring tanpa dapat bercakap hanya sekadar menulis dan buat kali terakhirnya menulis 2 hari sebelum hari lahir saya.

'Adik, demo dapat UITM??'
'Haah, kawe dapat uitm.. hehe'
"TESL ke??'
"Tak la, kawe dapat law..'
'Law?? huhu.. pening la demo..'

Masih lagi teringat perbualan yang berlaku pada waktu itu. Arwah menjadi semangat untuk saya teruskan perjuangan di sini.. ya.. *menitis air mata* semoga arwah ditempatkan bersama-sama org2 yg soleh.. amin.. mama ckp ari ni genap 2 bulan arwah abele pergi..

ptg sebelum arwah pergi.
<abele>


Muhasabah diri:
satu masa kita pun akan berada di tempat yg sama.. tp bgaimana keadaan kita kembali kpd Allah :)

ps: doakan sy ade test dan insyaAllah final 25hb ni.. sme2 kita berjaya di dunia dan akhirat.. insyaAllah.. aminnn..

wassalam <3


Wednesday, 12 June 2013

New life, new spirit..

Alhamdulillah..
Bismillahirrahmanirrahim.. assalamualaikum w.b.t..

masih lagi diberi peluang untuk meminjam segala yang ada di bumi ini.. new life.. yup.. i'm university student right now.. huhu..

teringat masa mula2 dapat result.. first thing is jatuh kt bahu abg n nangis.. reason: mcm mne kawe nak smbg belajar. rse mcm skit sgt tp alhamdulillah drpd 11 tu 4b.. tu la org yg x fikir panjang. no matter what results kita dpt,, kita kena sntiasa tau yg Allah sntiasa tau ape yg terbaik.. once again.. Allah knows the best..

mohon mara.. x dpt.. mohon mais.. x dpt.. mohon ipg.. x dpt jugak.. mohon upu?? alhamdulillah..


alhamdulillah.. sy sekarang pelajar asasi undang-undang kptm uitm shah alam.. doakan sy capai pointer dan band muet sy telah ditetapkn.. entry lain kita citer pasl impian saya dlm profesion law ni ye.. :)

saya.rindu.tarbiyah...

Alhamdulillah.. Allah permudahkan segala urusan untuk bersama-sama melepasi tapisan mnejejkkn kaki ke surau mawar@ teratak coklat. di sini saya berjumpa senior2 yang super hebat.. awesome dgn dean's list setiap sem.. kalau kita cari akhirat, dunia akan kejar kita.. insyaAllah..


buat kwn2 sahabat semua.. kita sama-sama sematkn dlm hati.. Allah sentiasa membantu org yg berada di jalanNya..
4.0 n band 4.. amin...

Friday, 10 May 2013

ISLAM for ALL...

Assalamualaikum and hola!!!

Getting back with iman charger.. Islam Zoom de All Nation.. Islam for All.. or Islam is syumul.. for everyone without having any prejudice or racist as long as we are under the same roof of ISLAM..





In Alquran.. clearly stated that
^there is no compulsion in religion; truly the right way has become clearly distinct from error...^ (2:256)

It shows that Islam never force others to convert into Islam.. BUT for those Muslims who said that if there is no compulsion in Islam.. so.. we have to wait for Hidayah to come.. here.. I strictly said that HIDAYAH IS ALLAH's.. honesty will come right inside your heart although u're not willing to do..



Plus minus.. we're the one who decide our life..

Have fun with your life but remember to what we come from.. and what is the main goal in our life.. dunia wal akhirah..



Thursday, 9 May 2013

2013.. A year to stand on your own feet..

Assalamualaikum and heyaaaaa!!!

Its being a long.. long time ago since the last post was written..
yet somehow I'm having a hectic life after being a salesperson in Lovely Choice Shop..

Alhamdulillah.. I've got my Spm results.. Allah knows the best for us.. After all the upside-down that I went through.. Allah gave me the best that nothing I can say other than Alhamdulillah..





and right now.. i've got my matrics in Penang that we can do reunion because SMKA Simpang LIma can be transferred to SMKA Simpang Penang?? Erm.. sounds weird.. also waiting for upu n ipg results.. pray for me dear all readers.. <3 and also.. pray for my brother's health.. still in icu at Gleneagles Kuala Lumpur.. he's been warded almost a month..