Ukhuwah fillah abadan abada.. Syukran 'alaikum

Thursday, 13 December 2012

Sedih?? untuk ape syg..

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamu'alaikum w.b.t..

sebelum tu.. http://sketchtoy.com/6209267

Tarikh yg sgt cantik.. mengikut kalendar Islam.. 1/2/34
Alhamdulillah masih lg diberi kesempatan untuk menerima nikmat yg bila2 mase Allah boleh tarik kn??

Bercerita tentang nikmat.. Kasih syg, senyuman, tangisan,, itu juga nikmat kan??

setelah mngambil sedikit masa untuk berfikir tentang apa yg dicakapkan oleh shbt sy tntg perkongsian mngenai cre nk cegah mengingati org?

Hmm, macam mne tu?? Fitrah itu x boleh dilawan@ disangkal kn.. Kadgkala hati ni dijerat oleh syaitan untuk sntiasa mengingati si dia.. X kiralah dia tu siapa.. tapi x salah la kalau nak igt keluarga, kawan2, cikgu2..

sekadar pandangan untuk dikongsi bersama.. buat akhowat n yg paling utama mestilah untuk diri ini yg byk khilafnye serta insan yg mudah lupa..




situasi 1:
Ya Allah,, ape yg aku buat ni.. Aku cume nak tau apa perasan dia kt aku.. kenapa aku asyik igt dia je..

situasi 2:
Bukan seng nk lupakan sumenye,, dh lme la.. sedihnya dgn apa yang jadi. macam mane ni??



Erm,, ni antra situasi yg melanda, membadai jiwa dan hati remaja. mcm sy jugak kn.. Tipu la untuk kata hati ni langsung tak pernah terusik kn.. Tapi, ingat balik.. Kalau kita teringat kat seseorang tu,, mana lebih berat ingatan kita.. pd dia?atau pd Allah..kita ingat pd Allah krn ada dia, atau ingat dia krn ada Allah?

jalan yang terbaik ialah mohon pada Allah.. insyaAllah hati akan sntiasa tenang.. kuat.. wake up dear!! he@she is ALLAH's..

Kalau pun kita rasa bhgia,, mgkn itu tak kekal.. Mohonlah,, rendahkan hati pada Allah agar Allah mengekalkan apa yang terbaik untuk kita.. Dan sentiasa ingat apa yang Allah bg tu sntiasa ada hikmah dan itulah yang terbaik..

Sekadar nak berkongsi apa yang ustazah@kakak saya pesan..
skrg kamu rs bahagia sehingga terukir senyuman di bibir,. andai tiba satu saat, senyuman bertukar kpd air mata,,ingatlah semuanya adalah tanda kasih sayang ALLAH,.

jgn sekali menyesali kehadirannya di hati kamu,..tetapi berterima kasih krn kehadirannya mengajar kamu erti sbnr kasih sayang ALLAH kpd hambaNYA..

Betul kan??








Ujian tu datang dalam pelbagai bentuk.. only ALLAH knows the secrets..
Hati tak tenang?? Allah kan dh bg love letter kt kita.. Bacalah..

Juz keep your smiles.. ALLAH kan ada.. :)


Wednesday, 12 December 2012

First of all.. miss my blog.. tgk tarikh last post.. hehe.. memg bersawang la blog ni kn,, btw,, thanks to my Layyinul Harrir sbb sudi igtkn sy tuk update sy pnye blog ni.. haha.. so,, to all readers..

Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum w.b.t..

SPM is over
Hostel life is over *except for fivers yg dpt PLKN la kn..
Tears, smiles are over...



Hmm,, 5 tahun di SMKA Simpang Lima (SLISS)sememangnya mngajar asam garam kehidupan.. Di sini lah sy membina kekuatan sbgai seorang insan yg lemah..
Di sini juga sy memperbaiki kesalahan yg dilakukan dgn ihsan dr senior2, adik2 dan yg palg penting my 21st gen family..
Di sini yg palg penting.. sy menimba ilmu Allah yg sgt luas.. belajar berdikari, mnyelesaikan masalah, kepimpinan sglenye ditimba di sini..


Dan selama 5 tahun ni,, sy tak pernah terfikir untuk tbe2 mnjadi outsider selepas letak jwtn.. hurm,, dgn umah jauhnye.. Sumenye jd lepas abes trial..

tapi,, alhamdulillah,, dlm tempoh tu,, Allah bg kekuatan untuk sy cari balik di mana hilangnya Alia yg dulu.. Kuasa Allah memg x de org yang boleh lawan..

********************* end cite sblum exam *********************************

so,, lets start the real hostel life with the 21st gen family ONLY during spm.. haha

















seriously,, told u without any doubt.. sgt la best..
with my new dorm mates : Aina Zulaiha, Afiqah Nuar, Afiqah Hanani, Afifah Aqilah, Dayah Supni, Diba Qylah, Aina Sakinah, Nasha Izyani, Nadheerah, Fara Wahida, Syafiqah Razif n Huda Zainuddin...

























We were having a great time together,, breakfast, strolling, lunch, abc+ mee goreng, dinner, supper brsme bugger@benjo, kcu org sme2 smpai gelak guling2, last day sempat lg jwb call org indon..

******************** 5th Dec 2012.. berakhir la kisah kami *****************

6th n 7th Dec~ girls day out..

























The memories will cannot be forgotten.. I love all of u.. Thanks for being nice family n frens.. Forgive me for all my fault.. lastly,, May Allah bless all of us and success will always be ours.. Dunia dan akhirat.. SPM 2012 candidates.. Minna~ aishiteru...

lastly.. click this link http://sketchtoy.com/5506927