Ukhuwah fillah abadan abada.. Syukran 'alaikum

Friday, 24 August 2012

Salam Semua....

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t..



Rse mcm brsawang plak blog ni sbb dh lme x update.. Tp x pe,, curi mse sikit sbb skrg ni.. Trial sgt dekat.. bak kte org.. tinggal satu tapak je lagi nk masuk medan peperangan.. tp bukn real lg la.. ni mcm prlawanan prshbatan..
*sori.. termengarut plak..

Sebelum kaki melangkah lebih jauh,,

Salam Aidilfitri buat semua..
كل عام وانتم بخير

raya tetap raya tapi jgn lpe trial untuk sume plajar tingkatan lima..

Nak kongsi tips yg sedikit sbyk boleh membantu dlm mghadapi peperiksaan:

1. Amalkan gaya hidup yg sihat..
> pastikan dpt tido yg cukup
> makan-makanan yg berkhasiat

2. Tidur pada waktu malam dgn tnang..
3. Elakkan study lebih drpd 12.30 tgh malam.. (sian kt otak kite nk berehat)
4. Jgn menggelabah sblum masuk dwn peperiksaan..
5. Bacalah bismillah dan selawat sblum masuk dwn pepriksaan..
6. Bykkn tawakkal kpd Allah slps berusaha sdaya upaya
(jgn usaha sdkit tp mgharpkan blsn Allah yg besar0

hm.. hnye sekadar prkongsian untuk diri ni yg masih ade kelemahan.. sme2 kite perbaiki diri dlm nghadapi peperiksaan..

yg paling penting.. bljr bkn untuk periksa tapi untuk dunia dan akhirat..

teringat sy,, ade adik form3 ckp..

'Akak nak tau x satu bnda yg boleh tolg kite dlm pelajarn?'

Saya: 'Ape dia?'

'Senang je.. niat kerana Allah.. InsyaAllah Allah prmudahkn semuanye'

ALLAH akn tolg hambanya yg menuntut ilmu.. Jd jgn trlalu sibuk nk belajar tp ibadat nk buat liat sgt.. sibuk trkejar-kejar solat.. konon nk belajar.. doa pun x smpt.. hilang keberkatannye.. ok..

Illaliqa'.. Doakn kami berjaye..

No comments:

Post a Comment